2009. szeptember 22., kedd

Fűztem megint

Kezdeti lekesedésem nem torpant meg, csak lassan érik be, így most sikerült a karkötőhöz megfűzni az elképzelt láncot. 3 db fém szálra fűztem kása gyönggyel és a csattnál dolgoztam össze a szálakat. Nekem nagyon tetszik! Tervbe van véve egy sárga-zöld-piros vagy kék összeállítás is, hamár jön a tél :-)


RR tali

A hétvégén Ibolya látott minket vendégül, szinte lakodalomba illő lakomával fogadott minket, köszönjük! Sok RR kendő megint gazdát cserélt, én megkaptam Macsi Gakongáit. Vasárnap le sem tudtam tenni, annyira jó hímezni. Gyönyörűek a színei, jó az anyag. Ha kész leszek ilyen szép lesz (háttér nélkül):

2009. szeptember 15., kedd

A vágy muzsikál

A párom lepett meg ezzel a csodával, Szalóki Ági A vágy muzsikál című lemezével. Ági gyönyörűen énekli Karády Katalin dalait. Érdemes párat youtube-on meghallgatni, onnantól már ti is szeretnétek saját példányt :-)

A lemezen található számok:

1. Miért szeretlek
2. Mindig az a perc
3. Száz panasz ég a dalomban
4. Szomjas a szám
5. Ma éjjel
6. Hamvadó cigarettavég
7. Holnap, ki tudja, holnap (szóló)
8. Holnap, ki tudja, holnap
9. A szívemben titokban
10. Lement a nap
11. A két szemed
12. Ne kérdezd, ki voltam
13. Nincs kegyelem
14. Egyszer csak mindennek vége lesz majd


Szerintem a legtöbb korombelinek még van kötődése a régi filmekhez, ha más nem a nagyszülők révén. Így nekem is karády Katalinról mindig a Nagymamám jut eszembe. Tavaly láttam Kapócs Zsóka Karády estjét is színházban, az is felejthetetlen.

Kicsit OFF: holnap indul a Bringázz a munkába kampány, részletek itt, tessék tekerni! :-)

2009. szeptember 14., hétfő

Karácsony

Tudom-tudom még csak szeptember közepe van, de aki ismer, az cseppet sem csodálkozik, hogy már most felmerül ez a kérdés, témakör :-) Hétvégén megvolt a szokásos budapesti keresztszemes találkozó, ahol megejtettük az immáron komoly múltra visszatekintő (lányok, hány éve  volt az első?)  karácsonyi húzásunkat :-) Most is nagyon szerencsées kezem volt és már aznap délután elkezdtem törni a fejem, hogy mivel is lepjem meg a húzottamat….és már ki is találtam :-) Nektek is jó készülődést kívánok!

  1. moklin
    on
    Én is tudom, kb. fél percbe telt kitalálni. Ráadásul két legyek ütök egy csapásra, mert úgyis ki szerettem volna próbálni a választott mintát. Így megnézem, hogy aztán szeretnék-e én is olyat. :o ) Ennyit a titokzatosságról.
  2. Sofie
    on
    Kiváncsi vagyok mi lesz az:-)

2009. szeptember 11., péntek

Rajzold át a világot!

Egy programajánlat jövő hét vasárnapra (08.20.) kicsiknek, nagyoknak, mindenkinek! Aszfaltverseny a Zöld Holnapért az Andrássy úton. A tervezett 5000 résztvevő egy óriási előrajzolt bicikliutat övező aszfaltterületen saját elképzeléseik alapján krétarajzokban mutatják be, hogy mit gondolnak a környezetvédelemről, az energiatakarékosságról, a közösségi és a kerékpáros közlekedésről. Kiváncsi vagyok te mit gondolsz erről, gyere el és mutasd meg! :-)

2009. szeptember 10., csütörtök

Hogy ne csak utazás legyen….:-)

Ugye milyen aranyosat találtam?! Akinek van kedve elkészítheti a gyerkőcének, unokájának vagy saját magának is, részletes útmutató alapján, igaz csak angolul, de a képek magukért beszélnek. :-)

2009. szeptember 9., szerda

Nyárbúcsúztató hétvége

A hosszú hétvégét (mivel még hétfőn is szabadságon voltunk) a Balatonnál töltöttük. Idén már ötször voltunk azon a környéken, de nem tehetünk róla, nagyon szeretjük. Ez alkalommal Szántódon kaptunk egy csodanyaralót (egy régi kis nyaralót újítottak fel anyukám barátnője és a férje) kölcsön. Az időjárás előrejelzéssel ellentétben egész jó időnk lett, csak pénteken este kapott el minket a vihar, de ezen hamar túltettük magunkat :-) Nagyrészt pihenéssel, beszélgetésekkel (édesanyám és a barátnője a férjével egy szomszédos másik nyaralóban töltötték a hétvégét, így gyakran átlátogattunk hozzájuk) és egy kis-balatoni tekeréssel töltöttük az időnket.


szembe a Tihanyi Apátság


a Kis-Balaton csodálatos madárvilága..látszódna a képen, csak kicsik a madarak :-)


kilátás a Kányavári sziget hídjáról


a gyönyörű fahíd



kicsit távolabbról



nem vittünk lakatot, így nem hagytuk kint a bicajokat, bevittük a szigetre és szépen végigtoltuk a bemutatóúton


A sziget tele van jobbnál jobb horgász-, piknik- és madár megfigyelő helyekkel. Van kialakított tűzrakóhely, szóval érdemes legközelebb bográcsot is vinni.

A tekerős napunk nagyon jól sikerült, vasárnap a szél is alább hagyott. Este pedig egy fincsi hal és pacal vacsora volt a jutalmunk (azt ki lehet találni, hogy ki melyiket ette :-) ). Nap végén 70 km-t mutatott a km óra (vonattal utaztunk Balatonszentgyörgyig).

Hétfőn vonatindulás előtt elgurultunk még a völgyhídig. Megnéztük alúlról, mivel bicajozni nem lehet rajta, hihetetlen építmény.


A rossz időre és a vonatútra készülve vittem magammal egy Agatha Christie könyvet, aminek az a nagy hátránya, ha elkezdem, nem tudom abbahagyni, így a két vonatút alatt ki is olvastam. Csak ajánlani tudom, mint mindegyik Christie regényt. Címe: Örök éj.


  1. Tündérke
    on
    Nézem, mi a szösz, ezt az AC-t még nem is ismerem! Nyomoztam egy kicsit, erre kiderül, hogy eredetileg Végtelen éjszaka címen jelent meg, ami meg is van, úgyhogy elolvasom én is :-)
  2. Sofie
    on
    Igen, ezt oda is írhattam volna, bocsi. Jó olvasást!
  3. Béki Zsófi
    on
    Én is nemrég olvastam, csak sajnos jó korán kitaláltam, ki a gyilkos… :D
  4. Sofie
    on
    Zsófi, gyakorlott Agatha Christie olvasók nál sajnos előfordulhat, hogy már nagyon egyre jár az írónővel a gondolkodásuk .-)

2009. szeptember 8., kedd

Esküvők, leánybúcsúk

Augusztusban két számomra igen kedves pár is végleg összekötötte az életét, természetesen ezen eseményeket megelőzte két jólsikerült leánybúcsú :-) Mindkét párnak itt is sok-sok boldogságot kívánok!

És ami meglepetés volt, októberben is hivatalosak vagyunk egy lagziba, amit sok szempontból már nagyon várok :-)

 
  1. Györgyi
    on
    Nagyon titokzatos vagy ezzel az októberi esküvővel :-)
  2. Sofie
    on
    Élőben majd elmesélem miért várom….nem nekem lesz!!!! :-) :-) :-)